کشور ایران به دلیل داشتن منابع آهن و کارخانه های فولاد و تیرآهن و میلگرد سازی قطب این صنعت در خاورمیانه به حساب می آید . به همین منظور صادرات سازه های فلزی مانند صادرات دکل مهاری ، دکل خودایستا ، دکل منوپل و متعلقات آن از کشور ایران و ترانزیت به کشورهای خاورمیانه برای کشورهای مقصد سود آور بوده است .
تاوریست یکی از راهکار های شرکت پردازشگران عصراطلاعات است که بیش از دو دهه سابقه درخشانی در تولید انواع دکل های مخابراتی و انتقال نیرو دارد.
کد HS دکل
کد تعرفه گمرکی کالا (Harmonized System Code) یا همان کد (HS)، یک سریال 8 رقمی و منحصر به فرد است. این کد در میان تمامی کشورها بر طبق سیستم نمانکلاتور عمل میکند. از این سیستم برای شرح نامگذاری اشیاء استفاده میکنند. در واقع هر کشور که عضو سازمان جهانی گمرک است، باید تمامی مبانی نمانکلاتور سیستم هماهنگ شده را بپذیرد و از آنها استفاده کند. تاوریست در ادامۀ این مطلب، بیشتر به تعریف دقیق کد تعرفه و اصطلاحات کاربردی آن میپردازیم.
هر کالایی دارای یک کد 8 رقمی است که به آن کد (HS) میگویند. این کد یک سیستم عملکرد کنترل شناسایی کالا، استاندارد سازی و طبقهبندی کالاست. طراحی این کد با توجه به سیاستهای مالیاتی، قیمتگذاری، بودجهبندی و اقتصادی، توسط دولتها صورت میگیرد.
کد HS برای دکل در سیستم بین المللی 73082000 است که بر طیق سیستم نمانکلاتور در تمامی کشور ها عمل میکند.
بررسی کد HS دکل
شماره تعرفه 0 : قسمت پانزدهم: فلزات معمولی و مصنوعات آنها
شماره تعرفه 73: هفتاد و سوم: مصنوعات از چدن، آهن یا فولاد
شماره تعرفه 7308: اسکلت فلزی و اجزاء و قطعات آن (مثلاً، پل و قطعات پل، دریچه مهار آب، برج، منجنیق، پایه، ستون، سقفی، سوله، در و پنجره و چارچوب آنها، دوره و آستانه در، پشت دری، نرده) از چدن، آهن یا از فولاد؛ باستثنای ساختمانهای پیشساخته شماره 06 94؛ صفحه، میله، پروفیل، لوله و همانند، از چدن، آهن یا از فولاد، آماده شده برای استفاده در ساختمان.
شماره تعرفه 73082000: برج و منجنیق
لیست گمرکات صادرات دکل
گمرک یا CUSTOMS یک سازمان دولتی است که مجری کلیه قانون های گمرکی و وصول حقوق و عوارض و همچنین مجری و مسئول تمام قوانین و مقرراتی است که برای واردات و صادرات کالا و همچنین انبارکردن و هرگونه جابه حای آن باید صورت گیرد.
قانون و مقررات امور گمرکی بدین صورت به تعریف گمرک پرداخته است:
گمرک در جمهوری اسلامی ایران مسئولیت اجرای تمام مقررات، وصول تمامی وجوه گمرکی است.همچنین گمرک مسئول اجرای سایر مقررات و قوانین مربوط به کالاهای ورودی، خروجی و جابجایی یا انبار کردم کالاست.
گمرکات صادرات دکل به شرح زیر است:
پرویز خان : گذرگاه مرزی پرویزخان یا مرز پرویزخان یکی از گذرگاههای مرزی غربی ایران با کشور عراق است که در شهرستان قصر شیرین در استان کرمانشاه واقع شدهاست و ارتباط ایران را با اقلیم کردستان عراق مقدور میسازد. مسافران و گردشگران ایرانی میتوانند با خودروهای شخصی خود از مرز پرویزخان این شهرستان به شهرهای مختلف اقلیم کردستان عراق سفر کنند. خروج از کشور از مرز رسمی پرویزخان به قصد مسافرت به شهرهای اقلیم کردستان عراق نیازی به دریافت ویزا ندارد.
خسروی: مرز خسروی یکی از پایانههای رسمی و بینالمللی غربی ایران است که در شهرستان قصر شیرین استان کرمانشاه واقع شدهاست و ارتباط زمینی ایران و عراق توسط این مرز برقرار است. شهرستان قصرشیرین با داشتن ۱۸۶ کیلومتر مرز مشترک با عراق دارای دو مرز رسمی پرویزخان و خسروی میباشد که مرز رسمی پرویزخان با اقلیم کردستان عراق و مرز خسروی با کشور عراق هممرز است.
شلمچه: منطقهای مرزی میان ایران و عراق است. این منطقه در غرب خرمشهر از توابع استان خوزستان قرار دارد که نزدیکترین نقطه مرزی به شهر بصره در کشور عراق میباشد.
باشماق: (مریوان)، روستایی از توابع بخش خاوومیرآباد شهرستان مریوان در استان کردستان می باشد.این روستا یکی از مرزهای زمینی مهم بین ایران و عراق محسوب می شود.
کیله سردشت : مرز کیله یک گذرگاه مرزی در شهرستان سردشت است که از طرق آن میتوان به شهر قلعه دیزه در اقلیم کردستان عراق رسید. این مرز و گمرک آن در ۱۰ کیلومتری شهر سردشت، و ۲۰ کیلومتری شهر قلعه دیزه در کشور عراق قرار دارد.مرز کیله جنوبیترین پایانه مرزی در استان آذربایجان غربی است.در حال حاضر تردد با خودروی شخصی از این مرز میسر نبوده و اگر فردی از سردشت بخواهد با خودروی شخصی اش به شهری مانند قلعه دیزه برود باید از گذرگاه مرزی تمرچین پیرانشهر تردد داشته باشد.
مهران: مِهران شهری در استان ایلام ایران است و مرکز بخش مرکزی شهرستان مهران است. شهر مهران در ۸۵ کیلومتری جنوب غربی شهر ایلام واقع شدهاست. مهران بخشی از مناطق گرمسیری استان ایلام محسوب میشود.
در جنگ ایران و عراق، این شهر ۲۷شهریور ۱۳۵۹ توسط ارتش عراق اشغال شد. ۱۰ تیر ماه ۱۳۶۵ سالروز آزاد سازی این شهر است.
مهران به ۴ بخش فرخآباد، هرمز آباد، رستمآباد و بهین و بهروزان تقسیم میشود.
کد (HS) چیست؟
تمام کالاهای تجاری در بازرگانی بینالمللی، بر اساس یک استاندارد هماهنگشدۀ جهانی طبقهبندی میشوند. در کتاب مقررات صادرات و واردات ایران نیز، تمامی کالاها در 98 فصل و 21 قسمت با فرمت دو رقمی الی 8 رقمی کدگذاری میشوند و با انتشار سالیانه در دسترس عموم قرار میگیرد. در واقع هر کالا یک کد 8 رقمی استاندارد دارد که در تمام سازمانها مانند وزارت صنعت، معدن و تجارت، سازمان توسعه تجارت، سازمان امور مالیاتی کشور به صورت یکسان مورد استفاده قرار میگیرد. همچنین گویای مشخصات کلی کالاست.
برای تعریف کلی و سادهتر کد (HS) میتوان گفت که این کد تعرفه، تمامی ویژگیهای یک کالا را نشان میدهد. علاوه بر آن، با وجود این کد در گمرک، شناسایی یک کالا به راحتی انجام میگیرد. سازمان جهانی گمرک، بر بخش فنی سازمان تجارت جهانی، قوانین مبدأ و تأییدیه ارزشگذاری گمرکی نیز نظارت دارد. به طور کلی، هیچ کالایی در جهان وجود ندارد که در این دستهبندیها قرار نگرفته باشد و کالاها درست به واسطۀ همین کد تعرفه گمرکی واردات، در نقاط مختلف دنیا شناخته میشوند.
هر کالایی دارای یک کد 8 رقمی است که به آن کد (HS) میگویند. این کد یک سیستم عملکرد کنترل شناسایی کالا، استاندارد سازی و طبقهبندی کالاست.
سازمان (WCO) چیست؟
سازمانی که در کشور بلژیک واقع شده است و محصولات و کالاهای مختلف را ارزشگذاری و رده بندی میکند، سازمان جهانی گمرک نام دارد که با عنوان (WCO) شناخته میشود. این سازمان، تعرفههای گمرکی مربوط به هر کالا را با کد (HS) نشان میدهد. تمامی کشورهایی که از این سازمان تبعیت میکنند، در عملیات گمرکی از سیستم تعرفه (HS) بهرهمند میشوند.
نمانکلاتور گمرکی
اصطلاح نمانکلاتور در جهت ارزشگذاری و نامگذاری نظاممند اشیاء و اجناس مورد استفاده قرار میگیرد. نمانکلاتور در واقع یک سیستم هماهنگ شده است. طبق مبانی این سیستم، تمامی کشورهای عضو سازمان جهانی گمرک، پذیرفتهاند تا از این سیستم هماهنگ شده استفاده کنند.
نمانکلاتور یک سیستم هماهنگ شده در میان کشورهای عضو سازمان جهانی گمرک است.
طبق مبانی این سیستم، تمامی کشورهای عضو سازمان جهانی گمرک، از آن استفاده میکنند.
تعرفه گمرکی برای ترخیص دکل
کد تعرفه گمرکی برای ترخیص دکل در ردیف 84312010 می باشد.
کد تعرفه گمرکی برای ترخیص آنتن های مخابراتی در ردیف 85177020 می باشد.
کد تعرفه گمرکی برای ترخیص آنتن های هوایی در ردیف 852910 می باشد.
کد تعرفه گمرکی برای ترخیص آنتن های تلسکوپی در ردیف 85291020 می باشد.
کد تعرفه گمرکی برای ترخیص اجز و قطعات آنتن ها و دکل ها در ردیف 85291030 می باشد.
عراق اصلی ترین مقصد صادرات دکل
کشور عراق به عنوان یکی از مهم ترین مقصد هایی است که سالانه حجم بسیار زیادی از صادرات دکل را به خود اختصاص داده است. انواع کاشی و سنگهای معدنی، میلههای آهنی و فولادی ( مانند سازه های فلزی همچون دکل مهاری ، خودایستا ، منوپل ) و سنگهای ساختمانی از جمله اقلام مهم معدنی و صنعتی بوده که از ایران به این کشور صادر شدهاند. سایت گمرک جمهوری اسلامی ایران و سایت اتاق بازرگانی تهران اطلاعات مربوط به تجارت با کشورهای مختلف از جمله عراق را ارائه میدهد که از طریق آن میتوان به جزئیات بیشتری در خصوص نوع و میزان کالاهای صادراتی دست یافت. لازم به ذکر است که کشورهای ترکیه، عربستان و اردن جزء رقبای ایران در تجارت با عراق هستند.